Caledonius bestaat uit vier leden afkomstig uit één gezin: vader, moeder en twee zoons. Drie van hen bespelen de doedelzak, de andere is drummer. Samen maken zij traditionele Schotse doedelzakmuziek.

Alle spelers hebben jarenlange ervaring met het spelen op uiteenlopende evenementen. Met hun band (VCPB, www.vcpb.nl) winnen zij regelmatig prijzen op competities in binnen- en buitenland. Met Music Show Scotland (www.musicshowscotland.nl) hebben zij in uitverkochte arena’s gespeeld. Tegelijkertijd schuwen zij niet de kleinere, intieme optredens. Hoe leuk is het om een dierbare te verrassen met een serenade, gewoon bij u op de stoep?

Sinds de oprichting van Caledonius in januari 2016, ter gelegenheid van een optreden met de Koninklijke Harmonie Sint-Laurentius tijdens de Boggeter Proms, hebben zij al vele optredens verzorgd: van muzikale act tijdens de Boeremèrt in Brouwhuis tot het begeleiden van de veteranenstoet in Panningen, en van een verrassingsoptreden ter ere van een 70-jarige verjaardag ergens in een achtertuin in Venray tot de opening van een klassiek optreden met Schots thema in Tivoli.